Edelstenen

Wicca en edelstenen

Edelstenen en mineralen zijn altijd al belangrijk geweest voor de mens. We gebruiken ze niet alleen in sieraden maar ook als amuletten en worden al eeuwen gedragen en gebruikt. Denk maar eens aan de Egyptenaren en de scarabee van groene jaspis of lapis lazuli bijvoorbeeld.

In de middeleeuwen werd er verpulverde edelstenen gebruikt voor genezende recepten en ook nu nog word het wel eens gebruikt voor geneeskrachtige elixers.

Tegenwoordig kunnen we bijna overal wel edelstenen vinden. Ook bij mensen die niet de werking en kracht van edelstenen begrijpen en er zelfs niet in “geloven” staan ze in huis, en geef hen eens ongelijk! De stenen zijn natuurlijk prachtig.


De juiste steen kiezen

De juiste steen kiezen kan erg lastig zijn, er is zoveel keus! Het belangrijkste is dat je je “aangetrokken” voelt tot de steen. Ik heb zelf wel eens dat ik op een festival langs een edelstenen en mineralen kraam loop en ik hoor de steen bijna mijn naam roepen, en dan ben ik niet eens op zoek.

Wanneer je een steen voor een speciaal doeleind zoekt stel dan eerst vast welke steen de eigenschappen bevat die je van de steen verwacht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een steen voor liefde dan ga je bijvoorbeeld voor de rozenkwarts en geen aquamarijn, deze is weer goed voor het verminderen van stress.

Je bent op zoek naar een rozenkwarts, nu hebben ze zoveel verschillende maten en vormen in de winkel dat we nog steeds de bomen door het bos niet kunnen zien. Ga tijdens het kiezen van de steen uit van je intu├»tie, luister naar de stenen, voel de stenen, ruik ze eventueel, gebruik al je zintuigen. Pak een steen vast, sluit eventueel je ogen en laat de steen je vertellen of deze voor jou is of voor een ander. Steek eventueel je hand in een bak met stenen en pak de steen die aan je vingers blijft “plakken” dit is de steen voor jou.

Wat ook belangrijk is! Koop nooit een steen in een winkel waar je ze niet eerst mag aanraken. Wanneer je stenen online koopt kijk dan of je ze kan retourneren als ze niet goed aanvoelen.


Stenen reinigen

Nu heb je de juiste steen gevonden. De volgende stap is de steen te reinigen.

Er zijn verschillende manier om de steen te reinigen.

Water

Edelstenen die niet bros of geleed zijn kun je in stromend water houden, of in zout water onderdompelen, visualiseer hierbij dat al het negatieve word weg-gewassen en dat de steen zich vult met nieuwe energie.

Zout

Brosse edelstenen of edelsteen groepen kun je een nacht lang in zee- of steenzout leggen. veeg naderhand wel alle zout af omdat dit de steen kan beschadigen, vooral als het vochtig is.

Wierook en vuur

Nog een manier is om de steen door een vlam te halen of boven smeulende wierook te houden (sandelhout, salie, ceder of wierookhars).

Aarde

Heel simpel, begraaf de steen, zelf doe ik dit van esbat tot esbat.

Kristal

ook kunnen bepaalde edelstenen andere edelstenen  reinigen, leg de te reinigen steen een nacht lang op een groep helder kwarts.


Stenen opladen

Nu de steen is gereinigd moet deze weer worden opgeladen. Dit kan met eigen energie of die van de maan.

Eigen energie

Houd de steen in je handen en visualiseer dat de energie vanuit je lichaam in de steen overgaat.

Maan

Leg de steen in een kom water in het licht van de volle maan. Haal de steen na 24 uur uit het water en wikkel deze in een zachte donkere doek en bewaar hem hierin totdat je de steen gaat gebruiken.


Stenen gebruiken

Edelstenen kun je gebruiken als een soort talisman. Je kunt bijvoorbeeld simpelweg een amethist om uw nek dragen tegen stralingen en hoofdpijn. Ook kun je uitgebreide rituelen uitvoeren om een steen aan een bepaald doel te binden.

Je wilt bijvoorbeeld heel graag een nieuwe liefde aantrekken en hebt een mooie rozenkwarts uitgezocht, gereinigd en opgeladen. Nu kun je ervoor kiezen om deze bij je te dragen of ergens in huis te leggen, maar voor een nog beter resultaat kun je met de steen in handen visualiseren wat je precies wilt aantrekken of dit met een ritueel doen waarbij je ook de god, godin en de elementen aanroept. Tijdens zo een ritueel richt je je geheel op wat je wilt aantrekken en vraagt hierbij om eventuele hulp. Draag hierna de steen altijd bij je of leg deze op een plek in huis waar je hem regelmatig zult zien en ook meerdere keren per dag vast kunt houden waarbij je weer het doel visualiseert.


Hopelijk is dit voldoende informatie om alvast van start te kunnen! Vragen kun je altijd naar ons mailen of op het forum plaatsen.

Succes en Blessed Be!Comments are closed.