Heksen Namen

Heksen namen

Het is altijd prettig om een heksennaam (schuilnaam) te hebben waarmee jeje als heks naar de buitenwereld toont. Vaak komt een naam vanzelf en hoef je er niet naar te zoeken. Misschien komt hij voor in je dromen of wil je altijd al zo heten of is het een naam die je onbewust toch al veel hebt gebruikt.
Stukje geschiedenis : vroeger moesten de heksen in het geheim bijeen komen, vanwege de heksenvervolging die er toen aan de gang was. Om elkaar niet te verraden hadden heksen speciale namen en als ze bijeen kwamen en gebruikten ze dan ook die namen. Niemand wist dus binnen de heksengroep (coven) de geboortenamen van elkaar. Dit was gedaan met een reden. Vaak werden de heksen op gruwelijke wijze gemarteld en ondervraagd of ze nog meer heksen kenden en zo kon je dus geen andere heksen onbewust verraden want je wist hun naam niet, dus kwamen ze er ook niet achter.
Tegenwoordig hoeven de heksen gelukkig niet meer in het geheim te werken (soms wel want niet iedereen accepteert het nog in deze dagen), maar toch is een heksennaam gebleven. Waarom is dat eigenlijk? Wij vinden dat je met een geloof een nieuw leven begint en bij een nieuw leven hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Je begint zoiets doelbewust, dus dit keer kan je er helemaal achter staan. Het kan natuurlijk zijn dat je je niet zoveel hecht aa de naam die je van je ouders hebt gekregen, en dan is een nieuw begin natuurlijk heel erg mooi. Je kan helemaal je eigen dingetje doen. Veel heksen kiezen een naam die bij jou persoonlijkheid past, of een gevoel weergeeft, of in sommige gevallen hun interesses of gevoelens beschrijft. Namen zijn gewoon belangrijk. Ooit gold dat als je iemands naam wist, je de macht over hem of haar had, want als je de naam van je vijand kende kon je die daarmee manipuleren. Op Borneo geloven de Dajaks nadrukkelijk in de macht van de naam. Een moeder zal daar nooit haar kind in het donker naar huis roepen met gebruik van zijn echte naam om te voorkomen dat een kwade geest de naam te weten zou komen en het kind naar zich toe zou roepen. De moeder roept het kind alleen bij een ‘bijnaam’. Jouw heksennaam hoeft niet streng geheim te worden gehouden, maar ga er tenminste respectvol mee om. Gebruik die naam alleen in gezelschap van andere heksen of mensen bij wie je je vertrouwd voelt.
Een naam kan je krijgen van een vriendin of een vriend, maar ook in een ritueel of kies je zelf, zoek je op op het internet of kom je tegen of… , naja er zijn vele manieren waarop je je naam kan vinden hieronder staan wat voorbeelden

* een naam van een bepaalde plant of bloem of kruiden dat je heel erg lekker vindt. Bijvoorbeeld in een andere taal (latijns,grieks)
* een dierennaam of een totem in combinatie met een god of godin die je heel erg aanspreekt of misschien met de zon de maan of kruiden.
* een naam van God of Godin
* een symbool
* je zou ook op internet kunnen zoeken naar een naam
* een mindmap gaan maken van dingen die je leuk vind, graag doet, waardeert, of kleuren die je aan spreekt en daar een leuke combinatie van maken.

Zorg er wel voor dat je je met een naam verbonden voelt. Niet dat je er niet wil naar luisteren of dat het een rot gevoel geeft als iemand je zo noemt. Zorg er voor dat het fijn voelt en dat je er trots op bent want het is wel immers een naam die je veel gaat gebruiken in de toekomst
Natuurlijk kan het zijn dat je tevreden bent met de roepnaam die je van je ouders of van uit huis hebt gekregen. Als jij die ook als heksen naam wilt kan dat natuurlijk ook en is dat ook prima. Sommige heksen nemen namen aan uit de geschiedenis of mythologie, vooral de namen die verband houden met hekserij tradities en nog veel meer. Anderen verzinnen namen (je hebt natuurlijk verschillende tradities. Keltische namen Welsh namen maar ook het Latijns of Grieks). Anderen verzinnen namen. Je moet alleen bij je naam worden aangesproken. Hij wordt niet gebruikt met de titel heks, zoals bij heks Morgan of een heks uit een sprookjesboek of met het woord heks er voor wat je soms bij bepaalde dingen aantreft .
In sommige tradities wordt de titel ‘Lady’, of ook wel ‘Lord’ gebruikt. In de Gardneriaanse traditie wordt over de hogepriesteres altijd gesproken als ‘Lady…(Naam)…’ Wanneer je haar rechtstreeks aanspreekt, hoor je ook te zeggen ‘My Lady’. Zij is de enige die zo wordt genoemd in die traditie, en geen enkele man in de Gardneriaanse hekserij wordt ooit aangesproken als ‘Lord…(Naam)…’
Welke naam je ook kiest of waartoe je je speciaal aangetrokken voelt, ga eerst na of het wel de juiste naam voor jou is. Dit doe je door middel van numerologie. Er zijn een aantal verschillende systemen in de numerologie. Het hier volgende systeem is waarschijnlijk het meest gebruikte. Volg de twee stappen.

Stap 1:
Stel je geboortegetal vast door de cijfers van je geboortedatum bij elkaar op te tellen. Blijf deze cijfers optellen tot je dit tot 1 enkel cijfer herleidt. Als je bijvoorbeeld bent geboren op 05 mei 1974 dan is jouw getal:
05-05-1974 = 5 + 5 + 1 + 9 + 7 + 4 = 31
3 + 1 = 4
Het getal dat bij jouw geboortedatum hoort is dus 4.

Stap 2:
Bereken het naamgetal van de naam die je hebt gekozen. Dit doe je door alle letters van het alfabet gelijk te stellen aan de eerste negen cijfers:

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z
Stel dat je graag de naam Conner aanneemt. Volgens het bovenstaand tabel krijg je: C=3, O=6, N=5, N=5, E=5, R=9. Conner geeft dus 3+6+5+5+5+9= 33 3+3=6. Maar je geboortegetal is 4. Voor je heksennaam moet je proberen een naam te kiezen die overeenkomt met je geboortegetal. In het voorgaande voorbeeld kun je dit doen door een ‘7’ aan Conner toe te voegen: een G, een P of een Y. Of je kan ook een letter van Conner laten vallen en er een hogere of lagere letter aan toe voegen.
Maar je kan ook meerdere namen nemen zoals: Witte ConnerS
Witte W=5,I=9,T=2,T=2,E=5 geeft dus 24 = 6
Conner gaf 6 + S(1) en is dus gelijk aan 7
6 + 7 = 13 is 4. Witte Conners is dus gelijk aan je geboortegetal.

Zo kan je eindeloos combineren. Het kan enige tijd kosten voordat je een naam hebt gevonden die jou aanstaat en die nummerologisch juist is, maar het is de moeite van de inspanning waard!Comments are closed.