Toe doe hoekje

To do hoekje

 

Er zijn veel dingen die je zelf kan maken en zelf kan doen,
en het is ook heel erg leuk. Zo maak je het je meer eigen en geef je er meer gevoel in mee vind ik altijd.
Het is vaak veel leuker om dingen bij mekaar te zoeken dan het zo kant en klaar te kopen in de winkel, wat voor sommige dingen ook niet verkeerd is hoor.

Altaar : je kan natuurlijk zelf je altaar inrichten. Hieronder staan wat tips. Ook kan een kleedje borduren of iets zelf maken al een goede manier zijn om het altaar je eigen te maken. In principe kan je van alles je altaar maken. Een plekje op de kast of een tafeltje of gewoon een hoekje in huis waar je graag zit. Alles kan dienen als een altaar zolang je er maar prettig bij voelt. Vaak helpt het door het fijnste plekje in huis te kiezen ergens waar jij je veilig en geborgen voelt.

Staf: je kan in het bos een stok tak of iets anders zoeken dat je mooi vind en daar kan je eventueel met een mesje mooie dingen in kerven. Ook kan je eventueel met leuke stofjes, kraaltjes of dingen je staf versieren. Als je een mesje te eng vind om te gebruiken, alles is goed zolang er maar liefde en gevoel in zit. Het beste kan je voor een staf te maken een wilgenboom of een boom waar je een band mee voelt kiezen maar dat hoeft natuurlijk niet perse.

Cape/kleren: met een naaimachine en stof kom je een heel eind, ook kan je soms in de kringloop kijken naar kledij die je weer zou kunnen vermaken, zodat het bijvoorbeeld een speciale cape of jurk wordt en zo geef je het toch een beetje je eigen draai. Online kan je vele naaipatronen vinden. Als je handig bent kan je zelf wat maken dat geeft vaak een beetje meer een speciaal gevoel.

 

IMG-20160404-WA0004

Tafel bewerken: dit is een simpel tafeltje van Ikea met een beetje verf en een raamplakfolie er overheen om de verf te beschermen en je hebt een hele mooie altaartafel. Je bent er natuurlijk wel even druk mee maar ik vind het zelf altijd een super mooi resultaat hebben.

Hoe maak je zo’n tafeltje?
Benodigdheden:
1 Ikea tafeltje natuurlijk
2 mooi plaatje van internet
3 patroonpapier
4 watervaste stift
5 verf
6 kwasten
7 raamfolie

Aan de slag: je laat het plaatje van het internet uitprinten op A3 of A2 formaat (ligt aan het tafeltje dat je gebruikt). Trek hem over met potlood zodat hij op het patroonpapier staat. Plak dan het patroonpapier over het tafelblad, maak het vast met eventueel een plakbandje en trek hem dan over met watervaste stift. Zo staat het patroon op het tafelblad. Pak dan een kwast en de verf en schilder het over. Kleur de tekening eventueel in als je dat leuk lijkt. Dan is het even wachten tot het goed droog is. Kleef je raamfolie of ander doorzichtig plastic dat plakt om het geschilderde te beschermen en af is je mooie altaartafeltje.

Kelk: Je zou een mooie mok kunnen versieren of een wijnglas. Je hebt soms verf waarmee je op glazen kan schilderen maar je kan bijvoorbeeld ook met lintjes, touwtjes of andere dingen je glazen beplakken om ze zo eigen en speciaal te maken.

 Comments are closed.