Wat is Wicca

Wat is Wicca

Heel kort gezegd is Wicca een religie die aansluit bij de oude paganistische religies. Ze neemt afstand van alle gevestigde godsdiensten en vormt een voortzetting van de oude natuurreligie, het sjamanisme. Wicca is paganistisch (heidens, hiermee doelt men op alle voor-christelijk geloof), maar let wel, niet alle paganisme is Wicca. Waar Wicca zich in onderscheidt van andere religies is in de eerste plaats de tegenpolen tussen de God en de Godin. Het mannelijke en het vrouwelijke. Zowel in natuur, de mens als in het goddelijke.
Deze religie is geen religie die antwoorden geeft, maar wel een religie die de middelen aanreikt tot communicatie en beleving. Men kan dus ook spreken over een belevings- of ervaringsreligie.
Vandaag de dag is elke heks een uniek individu met een eigen persoonlijkheid. Eigen interesses en eigen specialisaties. Dit is iets dat in onze coven hoog aangeschreven wordt, vrijheid van beleving. Een ritueel of feest is pas zinvol voor elk individu als het met gevoel beleefd wordt.

e06891a93b81d9fb3705d5440a5dfc2d-d1x8j44

Voor mezelf is Wicca het terugkeren naar de oude kennis. Het contact met de natuur. De aardse krachten, energiebanen en het geven en nemen van de natuur. De verschillende voordelen die uit planten gehaald kan worden. De kracht uit de energie die bomen en planten uitstralen. Daarvoor in de plaats geef ik graag respect terug in de vorm van het met respect behandelen van mijn omgeving en het in stand houden van natuur en alle levende wezens rond mij. Regel van drie en wicca rede : wat je zaait zal je oogsten. Gebruik je magie nooit om iets of iemand schade toe te brengen. (T)Comments are closed.