Dit zijn de kruipruimte isolatie kosten

donderdag februari 23, 2023 |
Dit zijn de kruipruimte isolatie kosten

Voor een ongelofelijk groot aantal woningen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze beschikken over een zogenaamde kruipruimte. In het merendeel van de gevallen blijkt echter dat deze ruimte niet is geïsoleerd. Dat hoeft op zich uiteraard helemaal geen probleem te zijn, dit is namelijk de keuze van de eigenaar van het gebouw. Dit gezegd hebbende spreekt het natuurlijk wel voor zich dat het laten isoleren van deze ruimte kan leiden tot een zeer aantrekkelijke energiebesparing. Benieuwd om te weten te komen wat de kruipruimte isolatie kosten nu precies zijn waar je rekening mee zal willen houden? Dan is het zonder meer een aanrader om je nog even grondig verder te gaan verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

Is je kruipruimte isoleren wel de moeite waard?

Voordat we je meer gaan vertellen over de kruipruimte isolatie kosten waar je aandachtig voor dient te zijn is het belangrijk om even de vraag te beantwoorden of deze kosten het wel waard zijn. Dat is zeker en vast het geval. Van alle warme lucht die in huis verloren gaat, gaat er zo’n 10 à 15 procent verloren via de aanwezige kruipruimte. Wanneer je woning nog beschikt over een dergelijke ruimte die zich onder de vloer bevindt is het dan ook een absolute aanrader om ervoor te kiezen om deze te laten isoleren. Alleen wanneer je dat doet kan je namelijk rekenen op de best mogelijke isolatiewaarde voor jouw woning. Let op, controleer uiteraard eerst altijd even of jouw huis wel nog echt over zo’n kruipruimte beschikt. Dat is namelijk zeker niet altijd het geval, integendeel. 

Welke zaken bepalen de kruipruimte isolatie kosten?

Er zijn in de praktijk tal van verschillende factoren die een bepaalde invloed uitoefenen op de kostprijs die je moet betalen voor het isoleren van je kruipruimte. Wat de kruipruimte isolatie kosten betreft is het namelijk zo dat ze worden bepaald door onder meer van welk type isolatiemateriaal er gebruik wordt gemaakt. Dat is op haar beurt dan weer echter het gevolg van de manier waarop de ruimte dient te worden geïsoleerd. Is de kruipruimte immers begaanbaar of niet? In dat geval kan je rekenen op de laagste kosten. Wellicht zullen deze dan ook zijn gelegen tussen de 15 en 40 euro per vierkante meter. Is er sprake van een niet begaanbare kruipruimte? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat de kosten voor de bodemisolatie een stukje hoger gelegen zullen zijn. In dit geval kunnen ze dan ook oplopen tot zo’n 50 à 55 euro per vierkante meter. 

Besparen op je kruipruimte isolatie kosten, kan dat?

Kan je de kruipruimte isolatie kosten drukken waar je mee wordt geconfronteerd? Dat is zeker mogelijk. Zoals de hierboven aangehaalde informatie je al duidelijk heeft gemaakt kan een begaanbare kruipruimte in de praktijk alvast een niet onbelangrijk verschil met zich meebrengen. Dit is echter zeker niet alles. Daarnaast bestaat de kans immers ook dat niet alleen de kruipruimte in je huis moet worden geïsoleerd. Geldt dat eveneens voor één of meerdere andere onderdelen ook? Dan is ze samen laten isoleren mogelijks een interessante keuze. Op deze manier zou je immers zomaar een interessante kwantumkorting in de wacht kunnen slepen.

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.