De beste meubels koop je met de juiste voorbereiding

dinsdag april 13, 2021 |
De beste meubels koop je met de juiste voorbereiding

Wil jij meubels kopen, dan doe je dat niet zomaar. Je staat op het punt om veel geld uit te geven en een miskoop of een teleurstelling is dan niet de bedoeling. Met de juiste meubelen maak jij je interieur uniek, passend voor jouw huishouden en weer als nieuw. Het is leuk om een nieuwe inrichting te creƫren en met plezier daarin te wonen. Gelukkig hoeft meubels aanschaffen niet lastig en stressvol te zijn, want met een goede voorbereiding kom jij met de juiste stukken thuis.

Meubels kopen met een moodboard

Als je aan een moodboard denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een stapel woonmagazines, een schaar, een pritt stift en een groot vel karton. Dat is nog steeds een prima manier om een moodboard te maken, maar tegenwoordig kan dat ook allemaal digitaal. Op Pinterest vind je duizenden afbeeldingen die je kunt verzamelen en rangschikken. Zo maak je per kamer of per stijl een moodboard dat je altijd bij je hebt en aan kunt passen. Zorg er wel voor dat je meubels en kleuren kiest voor je moodboard die bij elkaar passen. Het resultaat moet een samenhangend geheel zijn en niet simpelweg een collectie van dingen die je mooi vindt.

Kleuren en materialen

Door een moodboard te maken heb je een goed idee gekregen van hoe je je inrichting vorm wilt geven. Als het goed is heb je per board een paar kleuren en materialen gekozen die blijven terugkomen. Kies bijvoorbeeld voor een lichte houttint in contrast met zwart metaal. Daar horen dan een paar kleuren bij en dan heb je de optie om contrasterend te werken of harmonieus. Als je je meubels dan uit gaat zoeken, dan weet je al welke kleuren en materialen je nodig hebt. Dat maakt het uitkiezen direct een stuk gemakkelijker.

Maak een plattegrond

Een ander belangrijk onderdeel van je voorbereiding is om een plattegrond op schaal te maken. Eventueel kies je alvast enkele meubels uit online. Die teken je ook op schaal en knip je uit. Door deze op je plattegrond te leggen kun je exact zien of een zithoek te groot is en welke maat je eettafel kan hebben. Je krijgt een idee van de invloed van de meubels op de ruimte en van de afmetingen die voor jouw kamer geschikt zijn. Op deze manier stel je je uiteindelijke inrichting samen en bepaal je welke meubelen je precies nodig hebt.

Bekijk de meubelen in het echt

Het is een goed idee om je meubels online te bestellen via www.nancyhomestore.nl, want daar krijg je vaak de grootste kortingen. Doe dat echter nooit zonder dat je ze in het echt gezien hebt. Neem een dag de tijd om winkels en showrooms af te gaan, zodat je kunt voelen hoe een bank zit, je kunt beoordelen hoe een kleur naar voren komt en je de afmetingen beter in kunt schatten. Eventueel plaats je je bestelling daarna online, als dat voordeliger is. Houd wel rekening met minstens 6 weken levertijd.