Hästens bedden zijn van superieure kwaliteit

dinsdag april 13, 2021 |
Hästens bedden zijn van superieure kwaliteit

Wanneer je het over bedden hebt heb je het over Hästens bedden. Superieure kwaliteit in de hoogste prijsklasse. Van Scandinavische origine en dat merk je aan alles: duurzaam, natuurlijke en hoogwaardige materialen, warmte-isolerend, alles is de top. Eén van de kenmerken van Hästens matrassen is het gebruik van paardenhaar. Het paardenhaar wordt gewassen en behandeld zodat je geen allergische reacties kunt krijgen. Het is een perfect materiaal om te gebruiken in bedden: anti-allergeen, anti-bacterieel en huismijten hebben er een hekel aan. De Hästens bedden fabriek is in 1852 opgericht in de Zweedse stad Köping. De fabriek begon als zadelmakerij. De relatie met de paarden zat er dus al vanaf het begin in. Je kunt nu geen zadels meer kopen bij Hästens, maar in het logo is nog altijd een paard verwerkt en ook de naam betekent “paard”.

Eigenschappen van Hästens bedden

Naast het gebruik van paardenhaar zijn ook de andere materialen die gebruikt worden van de allerbeste kwaliteit: biologische katoen en wol worden gebruikt in combinatie met het paardenhaar en geven zo de allerbeste isolatie, warmteregulatie en vochtafvoer. Wol heeft daarbij een brandvertragend effect, dus wel zo veilig. Een ander product dat Hästens bedden graag gebruikt is vlas. Een eeuwenoud gewas dat al honderden jaren door de mens gebruikt wordt in allerlei toepassingen. Vlas is geluiddempend en vangt trillingen op. De bedombouw of het ledikant van Hästens bedden is van de allerbeste Scandinavische grenen gemaakt. Grenen groeit heel langzaam en dat maakt het een solide, sterke en betrouwbare houtsoort. Het grenen heeft een FSC-keurmerk. Zo weet je dat de kap van de bomen niet ten koste gaat van de biodiversiteit en de kwaliteit van de Zweedse bossen.

De vering in Hästens bedden

De vering in de bedden van Hästens is een combinatie van pocketvering en de traditionele Bonellvering. Ook dat is uniek, meestal wordt gekozen voor één van de twee. Door de combinatie krijgen de bedden hun geweldige eigenschappen. Pocketvering maakt het bed flexibel. Elke veer is verpakt in een katoenen zakje. De veren kunnen elkaar niet raken en los van elkaar bewegen. Ook maakt het katoenen zakje dat je de veren niet voelt wanneer je in het bed ligt. De Bonellvering bestaat uit grotere veren, die voor de onderlaag worden gebruikt. Zo wordt het beste van twee werelden in één matras gebruikt.

Onderhoud

Hästens bedden zijn van superieure kwaliteit. Je kunt de matras of andere onderdelen niet gewoon wassen of naar de stomerij brengen. Dat zou ten koste gaan van hun eigenschappen. Natuurlijk moet je soms wel onderhoud plegen of iets schoon maken. Daarom heeft Hästens eigen onderhoudsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Die zorgen er ook voor dat de brandvertragende werking niet wordt aangetast. Je kunt ook gebruik maken van een matras cover die je matras nog extra beschermt en die wel in de was kan. Zo gaat je bed jaren mee.

Garantie op Hästens bedden

De kwaliteit van deze bedden en matrassen is zodanig dat Hästens 25 jaar garantie geeft op de vering en de bedombouw. De bedden en materialen hebben een reeks aan keurmerken. Ook de prijzenkast bij Hästens is goed gevuld. Daarbovenop komen nog eens de strenge eisen die in Zweden worden gesteld aan producten. Al met al garandeert dat de beste kwaliteit en de langste levensduur.

Is het toch niet het bed voor jou? Denk dan eens aan een Vispring bed.