Een professionele website laten maken: dit zijn je opties

dinsdag april 13, 2021 |
Een professionele website laten maken: dit zijn je opties

Wil jij een professionele website laten maken, dan heb je een aantal opties. Eén ding is zeker: ieder bedrijf heeft een website nodig en tegenwoordig is dat je visitekaartje, het eerste contact dat een klant met je heeft en de eerste plek waar jij een goede indruk achter kunt laten. Je website moet dus niets minder dan perfect zijn, anders loop je mogelijke klanten mis. Daarnaast is je website de belangrijkste manier om te concurreren met de andere spelers in je vakgebied en moet deze ervoor zorgen dat iemand voor jou kiest en niet voor de concurrent. Een professionele website laten maken is een manier om dat te realiseren en dat kan op verschillende manieren.

1.     Een goedkope professionele website laten maken

Ben je een beginnend ondernemer, dan heb je waarschijnlijk te maken met een beperkt budget. Er zijn ontwerpbureaus waarbij je voor een laag bedrag een mooie professionele website kunt laten maken. Als je de teksten zelf schrijft, dan krijg je een uniek ontwerp, een aantal foto’s, een contactformulier, widgets, een blogpagina of galerie en een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem. Je doet dan veel zelf, maar laat het ontwerp aan de specialisten over. Nadat de website gemaakt is profiteer je van de vele andere diensten die zij hun klanten aanbieden.

Tip: kiezen voor een goedkope designer betekent niet automatisch dat je minder kwaliteit ontvangt. Elke getalenteerde ontwerper is ergens begonnen. Doe dus wat onderzoek, bekijk de portfolio van de webdesigner en mogelijk vind je een ruwe diamant.

2.     Alles uitbesteden

Is je budget wat groter en heb je zelf geen tijd om materiaal aan te leveren, dan kun je alles uitbesteden en een professionele website op maat laten maken. Je geeft dan zelf aan welke pagina’s je wilt hebben en hoeveel, je vertelt wat over je bedrijf en je huisstijl en de webdesigner gaat voor je aan de slag. Ze huren een SEO tekstschrijver in om de inhoud aan te leveren. Voor deze optie betaal je gemiddeld 1000 tot 4000 euro (afhankelijk van het aantal pagina’s), maar je krijgt er een overtuigende-, volledig geoptimaliseerde- en schitterend ontworpen website voor terug. Het bureau neemt eventueel daarna het onderhoud van je website op zich, zodat je zelf niets hoeft te doen. Daar betaal je ze dan een bepaald bedrag voor per maand.

3.     Een grote professionele website laten maken (webshop)

Heb jij een webshop en wil je een ingewikkelde en uitgebreide professionele website laten maken met honderden pagina’s, die aan elkaar gelinkt zijn, die volledig zijn ingevuld en zeer gebruikersvriendelijk zijn? Dan kunnen de kosten om die te laten ontwerpen oplopen tot 10.000 euro en meer. De webdesigner zorgt ervoor dat je producten optimaal worden geadverteerd, dat je op de eerste pagina van de zoekmachine resultaten terecht komt en dat je online winkel er perfect uitziet.

Welke optie je ook kiest, door een professionele website te laten maken zet je een belangrijke stap voor het succes van je bedrijf.