Paraplu’s met logo: is het het waard?

maandag november 20, 2023 |
Paraplu’s met logo: is het het waard?

Heb jij je eigen bedrijf? En kijk je voor je marketingcampagne naar paraplu’s met logo, slogan of een andere marketinguiting van je bedrijf erop? Als ondernemer wil je zichtbaar zijn voor je doelgroep en natuurlijk wil je ook hun interesse wekken voor jouw producten of diensten. Bij het uitbreiden van je offline branding-activiteiten is het bedrukken van paraplu’s met logo een goede optie. Zo’n paraplu is niet alleen functioneel maar kan ook een belangrijk marketinginstrument zijn. Maar het is belangrijk dat je de voor- en nadelen van deze strategie kent voordat je gaat investeren. In deze blog lees je de voor- en nadelen van het bedrukken van paraplu’s met logo of marketinguiting erop.

Voordelen

Paraplu’s zijn duurzaam

Een paraplu die bedrukt is kan jarenlang meegaan, dus het is zeker een goede investering voor je marketingstrategie. Zo kunnen jouw klanten jouw merk elke keer als het regent opnieuw zien en wordt jouw naamsbekendheid vergroot.

Functie + design

Een bedrukte paraplu is niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk onderdeel van jouw brand journey. Het is een goede manier om jouw bedrijf te promoten en tegelijkertijd een praktisch item te bieden dat jouw klanten elke keer weer kunnen gebruiken.

Opvallend en uniek

Een paraplu bedrukken kan je helpen jouw merk te onderscheiden van de rest. Als je bijvoorbeeld een opvallend patroon of kleurenschema gebruikt, dan zal jouw merk herkend worden zodra men de paraplu ziet.

Verhoogt jouw merkbekendheid

Een bedrukte paraplu is ook een mooie manier om jouw merk te laten zien aan potentiële klanten. Als jouw paraplu door iemand anders gebruikt wordt, kan het zijn dat anderen geïnteresseerd raken in jouw bedrijf.

Nadelen

Kosten

Het bedrukken van een paraplu kan best duur zijn als je kleine hoeveelheden laat drukken. Het kan zijn dat je zelfs minimaal een bestellingsgrootte zult moeten bestellen en dit kan een reden zijn om niet voor deze strategie te gaan.

Beperkte mogelijkheden tot personalisatie

Paraplu’s bieden niet zoveel ruimte om marketinguitingen te plaatsen. Als je een groot logo wilt laten drukken, dan kan dit ten koste gaan van de esthetische kant van de paraplu. Hou hier rekening mee bij het beslissen van de grootte en de locatie van het logo.

Geschiktheid per seizoen

Je moet er ook rekening mee houden dat paraplu’s voornamelijk in de herfst en winter gebruikt worden. Als het zomer is, zal het aantal mensen dat jouw bedrukte paraplu’s ziet, beperkt zijn.

Kwaliteit bepaalt herkenning

Kwaliteit is de sleutel als het gaat om bedrukte paraplu’s. Een lage kwaliteit paraplu kan niet alleen jouw imago schaden, maar kan ook invloed hebben op de manier waarop jouw merk gepresenteerd wordt.

Samenvatting 

Het bedrukken van paraplu’s met logo kan een nuttige aanvullende marketingstrategie zijn. Het kan echter duur zijn en je moet er rekening mee houden dat, afhankelijk van het seizoen, het aantal mensen dat jouw paraplu’s ziet, beperkt kan zijn. De sleutel tot succes ligt in de kwaliteit van het product. Als je kiest voor bedrukte paraplu’s, investeer dan in het juiste materiaal en zorg ervoor dat je het meeste uit de personaliseringsmogelijkheden haalt. Zo kan je jouw merk op een duurzame manier promoten en tegelijkertijd waarde bieden aan jouw klanten.

Bron: https://www.bedrukken.nl/